Rágcsalánc

Mi is az a rágcsalánc?

Olyan láncok, melyeket a baba biztonsággal rágcsálhat a fogzási időszakban. A láncokhoz natúr fa vagy pamuttal horgolt fa gyönygöket és orvosi szilikonból készült gyöngyöket használok. A gyöngyök kölünböző formájúak és textúrájúak, így különbözőképp masszírozzák a baba ínyét. A szilikon gyöngyök BPA, latex, ftalát mentesek.

Ezen túl a baba figyelmét is lekötik a láncok pl. egy utazás alatt. Elősegítik a motoros képességek fejlődését és javítják a szem-kéz koordinációt. 

Készülnek láncok kifejezetten az anyukáknak, valamint a babáknak is.

Ha kisbabád, kisgyereked van, biztos tapasztaltad, hogy nagyon érdekli őket a nyakadban lévő nyaklánc és meg is ragadják, húzzák, szájukba veszik azt már pár hónapos koruktól. Hagyományos ékszereidet, arany-ezüstláncaidat a biztonság kedvéért jobb ilyenkor félretenni. Ehelyett alternatíva az anyuka nyaklánc. Az anyaláncokat ékszerként is viselheti az anya. Eltéphetetlen zsinórral készülnek és biztonsági kapoccsal vannak ellátva, így erős rántás hatására azonnal szétnyílnak, nem vágják meg az anyuka nyakát. Ezt a láncot a baba nyugodtan húzogathatja, rágcsálhatja, játszhat vele. 

Fontos hogy az anya láncokat soha ne add oda a babának, ne hagyd vele felügyelet nélkül a picit, ne tedd az ő nyakába, mert balesetveszélyes! Ezek az anya nyakába valók kizárólag!!

A babák számára készülnek a rágcsaláncok, cumiláncok, melyeket a baba ruhájára, a hordozóra, a babakocsira csíptethetsz. A csipesz lehet műanyag, fa, fém, vagy szilikon anyagból. Maga a csipesz nem rágcsálásra való!! A rágcsaláncok végén egy aranyos szilikon figura van, melyet a baba nézegethet, rágcsálhat. Ez akár le is vehető róla a legtöbb esetben, helyére cumi is tehető.

A cumiláncok végére pedig felteheted a saját cumitokat, így biztos nem fogjátok elhagyni többé, maga a lánc pedig rágcsálható a baba számára. :) 

Ha a baba kezébe szeretnél adni játszani valamit otthon (pl. a kiságyban), akkor erre a célra a marokláncot ajánlom. Ezek csíptető nélküliek, formájúak olyan mint egy karkötő, vagy pedig mindkét végén valamilyen figura van.

Fontos hogy a marokrágcsával, cumi- és rágcsalánccal se hagyd magára gyermekedet! A biztonság érdekében csak szülői felügyelet mellett használja őket kisbabád!!

A láncok tisztítása meleg, natúr szappanos vízzel javasolt. A szilikon láncok nagyon könnyen tisztíthatóak, vízlepergetőek, a fa elemeket is tartalmazó láncok, főleg a horgolt gyönygyök viszont lassabban száradnak.

Tipp: Ha néhány órára beteszed a szilikon láncot a hűtőbe, kellemes hűvösségével enyhíti a fogzó baba fájdalmát. 

Egyedi színösszeállítással, a kisbabád nevével is kérheted a láncokat! A rendelére készülő láncok esetén ha pont nincs készleten a szükséges alapanyag, ennek beszerzése akár több hetet is igénybe vehet. Ezt természetesen a megrendeléskor előre egyeztetjük!

Az aktuálisan elérhető láncok képeit és árait a Rágcsalánc képek menüpontban találod. Kellemes nézelődést!