Baba masszázs


Kultúránkban nem jellemző a csecsemők, kisgyermekek, nagyobb gyermekek masszírozása, pedig nekik is ugyanolyan jól esik, mint nekünk, felnőtteknek. Ezen kívül számos jótékony hatása van a babamasszázsnak. Segíti az anya-gyermek kapcsolat elmélyülését, a kötődés kialakulását, az egymásra hangolódást. Az anya megismeri gyermekének reakcióit, non-verbális kommunikációját.

A babák nagyon igénylik az anyával való testi közelséget, az anyai érintést már rögtön születésük után és a későbbiekben is. Ezen kívül számos fizikai probléma esetén is nagyon hasznos lehet a babamasszázs, pl. enyhíti a hasfájást, székrekedést, a fogzási fájdalmakat, az allergiás tüneteket. Erősíti az immunrendszert, javítja a vérkeringést, fejleszti az idegrendszert és segít a babának saját testtudata kialakulásában, saját testének megismerésében.


A tapasztalatok azt mutatják, hogy a rendszeresen masszírozott babák kevésbé sírósak, jobban alszanak, kiegyensúlyozottabbak és gyorsabban fejlődnek.


Vimala McClure a Nemzetközi Csecsemőmasszázs Szövetség (IAIM) megalapítója. Indiai utazása során találkozott először az ősi indiai babamasszázzsal. Amerikába visszatérve első gyermeke születése után kidolgozott egy komplex babamasszázs technikát, mely tartalmaz indiai babamasszázs elemeket, svédmasszázs elemeket, reflexológia és jóga elemeket is. Kezdetben saját otthonában oktatta az általa kidolgozott babamasszázs technikát más anyukáknak, majd oktatókat képzett, mára pedig az IAIM a legnagyobb ilyen jellegű szervezet a világon. Több mint 70 országban, több kontinensen vannak képviselői. A nemzetközi okleveles csecsemőmasszázs oktatók (CIMI- Certified Infant Massage Instructor) a világon mindenhol egységes tematika és alapelvek alapján tanítják a szülőket a babamasszázs "tudományára".  A Nemzetközi Csecsemőmasszázs Szövetség magyarországi tagszervezete a Magyar Gyermekmasszázs Egyesület, ők foglalkoznak hazánkban az oktatók képzésével.


Az alábbi linkre kattintva megnézhetsz egy angol nyelvű videót a nemzetközi szervezetről:

IAIM videó

 

BABAMASSZÁZS OKTATÁS

Az IAIM tanfolyama több egyszerű babamasszázs tanfolyamnál, az alap masszázsfogások mellett a szeretetteljes érintés egyéb alternatíváit is megtanuljuk. Ezen kívül a tanfolyam része a speciális hasfájásmasszázs, mely az első hónapokban nagy segítség mamáknak-babáknak egyaránt. A masszázs mozdulatsor elsajátítása mellett mozgáskoordinációs gyakorlatokkal is megismerkedünk a tanfolyam végén.

Elméleti tudást is kapnak a szülők. Szó lesz a babamasszázs történetéről és hatásairól, a babák jelzéseiről, a sírásról, a babák tudatállapotairól, a kötődésről, a növekvő gyermekek masszázsáról és még sok minden másról. Kötetlen beszélgetésre is mindig jut idő. :)

A babamasszázs tanfolyamra 0-12 hónapos korú babákat és szüleiket várom, de érdemesebb minél korábban elkezdeni (a kúszás-mászás beindulása előtt). Akár kismamaként is elvégezhető a tanfolyam, így már a kezdetektől megkapja a szükséges szeretetteljes érintést a pici, mely nagyban segíteni fogja őt a világhoz való alkalmazkodásban, az ősbizalom kialakulásában.

Mivel masszírozzuk a babát?

A babamasszázshoz hidegen préselt növényi olajat használunk (pl. napraforgó, édesmandula, jojoba, kókuszolaj stb.). Illóolajok használata babáknál még nem ajánlott, számukra édesanyjuk illata a legfinomabb.

 


 

A masszázs időtartama függ a baba életkorától, hangulatától is. Mindig csak akkor masszírozzuk a babát, ha szívesen fogadja, figyeljünk a jelzéseire!


Hol és mikor?

Budapesten és Nógrád megyében Pásztón dolgozom. Dolgozó kismamáknak, kisgyerekes anyukáknak tudom, hogy nehéz eljutni bárhova is, éppen ezért hozzám munkaidő után, illetve hétvégén is jöhetsz, felár nélkül! Extra szolgáltatásként Budapesten a legtöbb kerületben ingyen házhoz is megyek! Ezenkívül különféle helyszíneken szervezek kiscsoportos babamasszázs tanfolyamokat is. Az aktuális lehetőségekről kérlek érdeklődj üzenetben.


Mennyibe kerül?

A babamasszázs elsajátításához egyéni oktatás esetén négy alkalom, kiscsoportos oktatás esetén öt alkalom szükséges. Ezen alkalmak mindegyike szükséges a módszer teljes elsajátításához, ezért babamasszázs oktatásra csak bérletet tudsz venni. Ugyanakkor ha elégedetlen vagy a szolgáltatással, és ezt az első foglalkozáson jelzed, teljes pénzvisszafizetési garanciát vállalok.

4 alkalmas bérlet 4X60 perc (egyéni oktatás, amikor csak rátok figyelek): 20 000Ft

5 alkalmas bérlet 5X90 perc (kiscsoportos oktatás, ha inkább társaságra vágysz és szívesen megismerkednétek más kismamákkal, kisbabákkal is): 15 000Ft


Kérdésed van? Írj, és hamarosan válaszolok! Időpontot foglalnál? Elérhetőségeimet megtalálod a Kapcsolat menüpont alatt.

Kérdésem van!

Keresztnév:
E-mail cím *:
Telefonszám:
Kérdésem:
Kérdésem tárgya:


A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Időpontfoglalás

Keresztnév:
E-mail cím *:
Telefonszám:
Milyen időpont lenne jó nekem?:
Ez érdekel:
A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!